PDBeH tekst zeegroen 924x53

reisinfo van br nl 2

Heb je ooit wel eens gedacht: 'zou prachtig zijn als ik m'n moeder laat zien waar ik woon!'

Natuurlijk, dat kan ook en is misschien nog wel goedkoper dan jouw reis naar Brazilië met tolk en NL-fam!
Je Braziliaanse familie heeft waarschijnlijk geen geld om deze reis te betalen, jij zal het dus moeten doen.

Belangrijk is het om dan alle kosten op een rijtje te zetten zodat je weet waar je aan toe bent.

Denk aan: onderdak, bezienswaardigheden en/of wandelen/ fietsen/ buurt verkennen enz. 
Op verzoek kan de PDBeH je wel helpen als tolk via Skype.

Wat moet je doen om je familie Nederland in te laten komen?

 Wanneer Brazilianen naar Nederland willen komen is het handig om het volgende te weten:

  • verblijf mag max. 90 dagen duren voor bv familiebezoek of doorreis
  • geen visum nodig
  • bestudeer 'verblijf Schengengebied' i.v.m. een eventueel ander verblijf in een Schengenland 180 dagen voorafgaand aan uw verblijf in Nederland.

 Voorwaarden waar u als Braziliaan aan moet voldoen om in Nederland te komen/ verblijven;

  • U hebt een geldig reisdocument (bijvoorbeeld paspoort). Uw reisdocument moet nog 3 maanden langer geldig zijn dan het einde van uw vrije termijn.
  • U vormt geen gevaar voor de openbare orde, de nationale veiligheid of de internationale betrekkingen van één van de Schengenlanden.
  • U hebt voldoende middelen van bestaan. Dit is minimaal een bedrag van € 34 per dag voor de duur van uw verblijf in Nederland.
  • U moet het reisdoel aannemelijk maken. U kunt dit bijvoorbeeld aantonen door een originele uitnodigingsbrief*  van familieleden of kennissen die u in Nederland wilt komen bezoeken.
    Als u geen uitnodigingsbrief hebt, kan dit aangetoond worden met een origineel formulier 'bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking'.
    Dit formulier hoeft niet bij de gemeente gelegaliseerd te worden.
  • U hebt een medische reisverzekering.

Natuurlijk is het handig om die brief van familie of kennissen ruim van te voren aan te vragen bij die familie/ kennissen; opsturen naar uw adres in Brazilië en u neemt het weer mee naar Nederland zo dat u het kunt tonen bij de NL douane.
Vergeet ik toch even de email!!!!
Nog handiger: vraag zo'n brief aan bij uw NL-familie en laat het per email naar u in Brazilië sturen, zelf uitprinten en bewaren bij uw geldige paspoort! En dán meenemen naar NL.

Al deze informatie is ook te lezen via deze link.  Vul hier in het aantal dagen (minder dan 90 dagen) dat u wilt blijven, de nationaliteit (Braziliaans) van de bezoekers en reden van het bezoek (familie of vakantie)
Komt onze PDBeH-informatie niet overeen met de informatie op de https://ind.nl/ laat het ons dan even weten via AnnaCatharina 

 

Ga naar boven